Ik wil genieten van lekker drinkwater > drinkwaterfiltratie

Belgen staan in Europa op de derde plaats wat het verbruik van flessenwater betreft, zo blijkt uit cijfers van VIWF, de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankenindustrie. Gemiddeld verbruiken ze bijna 130 liter per persoon per jaar. Flessenwater is nochtans duur, en de verpakking is schadelijk voor het milieu.  Kraantjeswater drinken is veel ecologischer en budgetvriendelijker. En wanneer het met een waterfilter gefilterd is, smaakt het minstens even goed als flessenwater. 

Twee types van waterfilters

Waterfilters zijn verkrijgbaar in de vorm van een permanente filter voor onder het aanrecht of onder de vorm van waterkannen – zogenaamde ‘tafelfilters’.  

Traditionele drinkwaterkannen en filters onder het aanrecht verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden verwijderd. Meer geavanceerde ingebouwde filter en kannen gaan nog een stap verder door het kraantjeswater niet alleen te filteren, maar er tijdens het filterproces ook magnesium aan te voegen. Dat maakt het water niet enkel extra gezond, maar ook extra smaakvol. Magnesium brengt immers het mineraalgehalte in het water in balans. Het resultaat? Water met een bijna neutrale pH-waarde dat zich onderscheidt door zijn heerlijke smaak en zijn toegevoegde waarde op het vlak van gezondheid.   

Magnesium: een essentieel mineraal

Magnesium: een essentieel mineraal
Magnesium activeert een grote hoeveelheid enzymen die we nodig hebben voor een goed metabolisme, het bevordert de vorming van gezonde tanden en botten, het stimuleert de overdracht van zenuwprikkels en het functioneren van spieren, hart en bloedvaten, het versterkt het geheugen en ons concentratievermogen.

De vele voordelen van aanrechtfilters van BWT

De vele voordelen van aanrechtfilters van BWT
De AQA Drink-filterpatronen van BWT worden direct aangesloten op de waterleiding en zijn eenvoudig te installeren onder het keukenaanrecht. Ze verwijderen calcium (waardoor er minder kalkafzetting is), organische elementen en andere substanties die verantwoordelijk voor slechte smaak en geuren uit het water.

De vele voordelen van tafelwaterfilters van BWT

De vele voordelen van tafelwaterfilters van BWT
De gangbare drinkwaterwaterfilterkannen verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden geëlimineerd.
Cookies: Om u de best mogelijke ervaring te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Als u IedereenBEN.be blijft gebruiken, betekent dit dat u akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die we gebruiken en hoe u uw instellingen kunt wijzigen, lees dan onze cookievoorwaarden.Sluiten