Ik wil genieten van lekker drinkwater in de keuken > drinkwaterfiltratie
Belgen staan in Europa op de derde plaats wat het verbruik van flessenwater betreft, zo blijkt uit cijfers van VIWF, de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankenindustrie. Gemiddeld verbruiken ze bijna 130 liter per persoon per jaar. Flessenwater is nochtans duur, en de verpakking is schadelijk voor het milieu. Kraantjeswater drinken is veel ecologischer en budgetvriendelijker. En wanneer het met een waterfilter gefilterd is, smaakt het minstens even goed als flessenwater.
Twee types van waterfilters
Waterfilters zijn verkrijgbaar in de vorm van een permanente filter voor onder het aanrecht of onder de vorm van waterkannen – zogenaamde ‘tafelfilters’.
Traditionele drinkwaterkannen en filters onder het aanrecht verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden verwijderd. Meer geavanceerde ingebouwde filters en kannen gaan nog een stap verder door het kraantjeswater niet alleen te filteren, maar er tijdens het filterproces ook magnesium aan te voegen. Dat maakt het water niet enkel extra gezond, maar ook extra smaakvol. Magnesium brengt immers het mineraalgehalte in het water in balans. Het resultaat? Water met een nagenoeg neutrale pH-waarde dat zich onderscheidt door zijn heerlijke smaak en zijn toegevoegde waarde op het vlak van gezondheid.