Ik BENOveer en behandel mijn huishoudelijk water
Of het nu is om een douche te nemen, onze tanden te poetsen, de (af)was te doen, de aardappelen te koken of gewoonweg op te drinken, water maakt inherent deel uit van ons dagelijkse leven. Het leidingwater in België is op zich van goede kwaliteit, maar in de meeste regio’s is het hard tot zeer hard en bevat het dus veel kalk. Wanneer je tijdens je BENOvatietraject kiest voor nieuwe radiatoren, een nieuwe verwarmingsketel, een nieuwe badkamer en/of nieuwe toiletten, dan denk je er best over na hoe je ervoor kan zorgen dat deze investeringen zo lang mogelijk meegaan.
Stadswater ontharden verhoogt je comfort, en helpt je eveneens om energie te besparen. Een laagje van 2 mm kalkaanslag op verwarmde oppervlakken of in warmte-elementen in ketels of boilers kan dat al leiden tot een toename van 20% in het energieverbruik.
In plaats van ontharden kan je je leidingwater ook neutraliseren. In dit geval blijft de calcium in het water aanwezig, maar ook alle gezonde mineralen in het water blijven behouden. Je vangt dus twee vliegen in één klap: doordat de kalk amorf is, en niet hard kristallijn, kan de afzetting gemakkelijk worden verwijderd, én je drinkwater is lekker gezond. Als je een stap verder wil gaan, kan je aan het water magnesium toevoegen, waardoor het water uit de kraan extra gezond en extra lekker wordt. Magnesium is immers niet alleen een essentieel mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben, het is ook een smaakdrager.
Magnesium toevoegen kan ook door middel van geavanceerde types waterfilters. Deze waterfilters zijn verkrijgbaar in de vorm van een permanente filter voor onder je aanrecht of onder de vorm van waterkannen – zogenaamde ‘tafelfilters’.