Ik BENOveer en wek zelf elektriciteit op met een PV-systeem of zonnepanelen

Wil je je elektriciteitsfactuur nog meer verlagen? Leg dan fotovoltaïsche panelen (ook wel pv-panelen of zonnepanelen genoemd) op je dak. Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in elektriciteit (in tegenstelling tot zonnecollectoren die het zonlicht omzetten in warmte – zie zonneboiler bij verwarming en warm water). Die elektriciteit kan je ofwel onmiddellijk gebruiken, ofwel op het net stockeren dankzij een terugdraaiende teller. Zodra je stroom nodig hebt, spreek je het net aan en draait de teller terug verder.

Let op de garanties

Een fotovoltaïsch of pv-systeem bestaat uit zonnepanelen die aan elkaar worden geschakeld. Elk zonnepaneel is samengesteld uit zonnecellen – dunne plaatjes, meestal gemaakt van silicium, met aan de bovenzijde een negatieve lading en aan de onderzijde een positieve lading ­ – die ongeveer 15% van het zonlicht omzetten in gelijkstroom. Vervolgens zet een omvormer de gelijkstroom om in wisselstroom die bruikbaar is voor huishoudelijke toepassingen.

Wat te kiezen: op- of inbouwpanelen?

Wat te kiezen: op- of inbouwpanelen?
Fotovoltaïsche zonnepanelen bestaan in twee uitvoeringen: als opbouwpaneel en als inbouwpaneel. Beide hebben voor- en nadelen.

Voor elke BENOvatie de geschikte pv-installatie

Voor elke BENOvatie de geschikte pv-installatie
Vitovolt 300 heeft voor elke woning de juiste fotovoltaïsche installatie. Het gamma telt zowel monokristallijne modules met een vermogen tot 270 Wp als polykristallijne modules met 48 of 60 cellen tot een vermogen van 260 Wp.

Met Solesia wordt je dak een bijna onzichtbare groenstroomgenerator

Met Solesia wordt je dak een bijna onzichtbare groenstroomgenerator
Je wil je dak BENOveren en je eigen zonne-energie opwekken? Dankzij Solesia hoef je je dak niet te ontsieren met storende opbouwpanelen. Solesia, de fotovoltaïsche leien en pannen van dakspecialist Eternit, passen perfect in het dakvlak en zijn nauwelijks van de andere leien of dakpannen te onderscheiden.

Vitovalor 300-P: de stroomopwekkende verwarming

Vitovalor 300-P: de stroomopwekkende verwarming
Gezien de stijgende elektriciteitsprijzen is de kans groot dat warmtekrachtkoppeling (WKK) in de toekomst een belangrijke aanvulling wordt op de centrale elektriciteitsproductie. Met de Vitovalor 300-P is Viessmann erin geslaagd warmte- en elektriciteitsproductie te combineren op de allerkleinste oppervlakte. Dat maakt de ketel bijzonder goed geschikt voor BENOvaties. In vergelijking met conventionele systemen voor warmte- en stroomproductie stoot de ketel tot 50% minder CO2 uit.
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u doorsurft op deze website gaat u akkoord met plaatsen van deze cookies.Sluiten